Egy részben magyarok lakta ukrán falu futballcsapata verekedett össze egy orosz klubbal Törökországban

2023. február 14. – 17:30

Egy részben magyarok lakta ukrán falu futballcsapata verekedett össze egy orosz klubbal Törökországban
Az FC MInaj egy jótékonysági mérkőzésen Ungváron, 2022 novemberében – Fotó: Serhii Hudak / NURPHOTO / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Összeverekedett egy kárpátaljai futballklub egy orosz csapattal egy törökországi szállodában az edzőtáborozás alatt hétfőn – írta az Rbc.ua. A negyedrészt magyarok lakta, lényegében Ungvár elővárosának tekintett Minaj klubcsapata – amely az ukrán élvonalban játszik – megerősítette a hírt. Arról azonban, hogy miért tört ki a verekedés, eltérnek az orosz és az ukrán beszámolók, de a történet elkerülhetetlenül háborús kontextusba került: a Facebookon megjelentek az oroszok elleni bunyóért Minajt életető ukrajnai posztok, míg a jaroszlavli kormányzó a Sinnyik futballistáit dicsérte meg, amiért megverekedtek a „pimasz ukránokkal.” Ukrán beszámolók szerint több orosz játékos kisebb sérüléssel sürgősségi osztályra került, egyikük bordatörés gyanújával, az orosz konzulátus szerint azonban ilyen sérülés nem történt.

A szállodához a rendőrség is kiérkezett hétfőn.

Az FK Minaj ugyanabban az antalyai szállodában szállt meg, mint az oroszországi Jaroszlavlból érkezett Sinnyik futball klub játékosai. Az Ungvár melletti klub szerint a konfliktus abból indult, hogy az egyik orosz játékos ittasan veszekedett a szálloda takarítónőjével, akinek az egyik kárpátaljai játékos a védelmére kelt. Ezután a játékosok verekedésre hívták ki egymást az udvarra, de ezt a szálloda biztonsági emberei akkor még megakadályozták.

Egy másik verzió szerint az ukrán csapat az orosz klub tagjait kérte számon azért, mert nem tiltakoznak az Oroszország által indított háború ellen, és azt akarták, hogy a Sinnyik énekelje el az ukrán himnuszt.

A folytatásban is eltérő beszámolók olvashatók. Az oroszok szerint az ukrán csapat megtámadta a Sinnyik egyik játékosát, akinek társai a védelmére keltek. Az ukránok szerint a verekedés eleve csapatokban kezdődött – ott, ahol ezt a szálloda őrsége nem tudta megakadályozni.

Az ukrán csapat vezetése a szállodát okolta, szerintük meg kellett volna akadályoznia, hogy az ukrán szállodafoglalás után az orosz csapatnak is szállást adjanak arra az időre – más kérdés, hogy a szálloda nehezen hivatkozhatott volna az ukrán kérésre az orosz klubbal szemben.

Kedden mindkét csapatnak el kellett hagynia a Royal Seginius szállodát.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!