Kalapáccsal ölhették meg társai a Wagner-csoport zsoldosát, mert nem akart tovább harcolni

2023. február 13. – 13:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kalapáccsal ölhették meg a Wagner-csoport egykori zsoldosát, mert megpróbált elmenekülni a háborúból – írja a Sky News egy, az orosz magánhadsereghez köthető Telegram-csatornán közzétett videó alapján. A videóban a 44 éves Dmitrij Jakuscsenko azt állítja, hogy a Krímben született, és a börtönből való szabadulása után csatlakozott a Wagner-csoporthoz.

„Azt terveztem, hogy találok valami kiskaput, csak, ahogy mondani szokták, hogy elmeneküljek” – mondta, hozzátéve, hogy ez „nem az ő háborúja” volt, és azt tervezte, hogy elmegy. A „Szürke Zóna” Telegram-csatorna szerint a menekülő Jakuscsenkót ezután Dnyipróban fogták el.

„Ezután, akárcsak kollégája, Jevgenyij Nuzsin, ő is megbetegedett ugyanabban a betegségben, amitől az ukrán városokban elájulsz... majd az utolsó bírósági tárgyalásodon a pincében ébredsz” – áll a videóban, utalva egy másik zsoldos novemberben bemutatott kalapácsos kivégzésére.

A felvételen egy, Jakuscsenkónak mondott férfi látható, amint mögötte áll egy másik férfi, kezében kalapáccsal. Jakuscsenko ezután elmondja a nevét és születési adatait, majd azt, hogy Dnyipróban volt, amikor fejbe vágták és elvesztette az eszméletét. A videón utána feltehetően az látható, ahogyan megölik.

(Sky News)

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!