Majdnem belefulladt egy Mars csokis tartályba két amerikai munkás

2023. február 13. – 13:39

Másolás

Vágólapra másolva

Több mint 14 500 dollár (5,2 millió forint) pénzbírságot szabtak ki egy Mars csokikat gyártó amerikai üzemre, mert két munkás a gyár hibájából beleesett egy csokitartályba.

Az Egyesült Államok Munkavédelmi Hivatala (OSHA) szerint a két dolgozót nem képezték ki a berendezés megfelelő használatára. A baleset 2022 júniusában történt Elizabethtownban. A két munkás karbantartási munkákat végzett az üzemben, amikor beleesett a részben megtöltött csokoládétartályba, írja a Sky News.

A katasztrófavédelem munkatársai csak úgy tudták kiszabadítani a párost, hogy lyukat vágtak a tartály alján. Mindkét sérültet kórházba szállították, egyiküket helikopterrel.

A cég képviselője azt nyilatkozta, hogy a dolgozók és a külső vállalkozók biztonsága „elsődleges prioritás a vállalkozás számára”, és együttműködnek az utólagos felülvizsgálatban az OSHÁ-val.

A Mars és a Wrigley 2008-ban egyesült, amikor a Mars teljes irányítást szerzett Wrigley felett, miután megvásárolta a milliárdos Warren Buffett fennmaradó részvényeit. A cég csokoládét, rágógumit és egyéb édességeket gyárt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!