Trump kiakadt azon, hogy Rihanna a Super Bowl sztárja

2023. február 11. – 11:42

Másolás

Vágólapra másolva

Donald Trump újra beleszállt Rihannába, pont egy nappal a Super Bowl félidei show-ja előtt. „A stylistja nélkül semmi sem lenne. Mindenben rossz és tehetségtelen” – a Daily Mail szerint ezt írta a volt amerikai elnök a saját közösségi platformján, a Truth Socialen.

Trump fehér házi orvosa, Ronny Jackson republikánus képviselő a Twitteren csütörtökön háborgott azon, hogy Rihanna lesz a half time show fellépője, szerinte neki nem kellene fellépnie. „Karriert csinált abból, hogy degenerált mocskot okádott, miközben minden adandó alkalommal rosszat mondott Amerikáról. Miért mutatja be az NFL ezt a szart? Rihannának NEM KELLENE a halftime show fellépőjének lennie!!!” – írta Jackson.

Rihanna 2019-ben, még elnöksége alatt vette célba Trumpot, amikor a Vogue-nak adott interjújában „Amerika legelmebetegebb emberének” nevezte. Aztán 2020-ban a híres texasi Cadillac Ranchre ment, hogy Trump politikája ellen tiltakozzon, az Instagramon posztolt egy fotót egy kigraffitizett kocsiról, amin feketével az áll, hogy „Fuck Trump”. Az énekesnő a kép alá azt írta, „Művészet”.

Rihanna – akit idén Oscar-díjra is jelöltek a Fekete párduc 2 zenéjéért – hét év után lép fel élőben, éppen a Super Bowl halftime show-jában, amiről egyrészt sosem tudni előre, hogyan sikerül, másrészt Amerika legnépszerűbb tévéeseménye, és amellett, hogy eszméletlen árakon kelnek el rá reklámhelyek, a félidőben fellépni hatalmas megtiszteltetés (és hírnév) bármelyik énekesnek.

A barbadosi születésű szupersztár az Instagramon már posztolt egy vágott videót a próbákról, de ebből még nem derült ki, hogy mit fog énekelni az arizonai Glendale-ben, és lesz-e meglepetés vendége.

Rihanna egyébként 2019-ben egyszer már visszautasította a felkérést, így állt ki a San Francisco 49ers korábbi irányítója, Colin Kaepernick mellett. Kaepernick mozgalmat indított azzal, hogy az amerikai himnusz alatt térdelt, hogy kifejezze véleményét a rasszizmus ellen.

Az amerikai NFL-döntő félidejét tehát mindig hatalmas érdeklődés övezi, amióta a ‘90-es években divattá vált, hogy a húszperces koncertet valamilyen szupersztár adja, Michael Jacksontól a Rolling Stoneson át Madonnáig sok mindenki megfordult már. A tavalyi Super Bowl például akár a hiphop ünnepe is lehetett volna, mert ott volt a nyugati parti hiphop krémje, Eminem, Dr. Dre és Snoop Dogg is, mégis csak egy drága falunapra futotta tőlük, cikkünket itt olvashatja el újra.

Azt pedig, hogy mi is az a Super Bowl, azt itt magyaráztuk el hosszan.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!