Három tonna kokaint halásztak ki Új-Zéland partjainál

2023. február 8. – 05:47

Másolás

Vágólapra másolva

3,2 tonna kokaint találtak az óceánban az új-zélandi hatóságok, írja a Guardian. A kb. 315 millió dollár értékű szállítmányt a helyi rendőrség szerint Ausztráliába szánták, ahol ez a mennyiség egy évre ellátta volna a drogpiacot. Az árut hat nappal ezelőtt dobták le a vízre, de egyelőre még keresik az elkövetőket.

A hatóságok szerint ez Új-Zéland történetének egyik legnagyobb drogfogása. Olyannyira, hogy amíg Ausztráliában ez egy évre elegendő mennyiség, Új-Zélandon ennyi kokain akár harminc évig is elég lenne.

A kokaint bálákba csomagolva, kötéllel összekötve, vízálló csomagolásban találták meg, vagyis nem valószínű, hogy véletlenül eshetett a vízbe, vagy hagyták ott. Az új-zélandi hatóságok december óta lendültek akcióba, hogy lefüleljék azokat a drogkereskedőket, akik az óceánon próbálják becsempészni az országba a kábítószert.

Egy szakértő szerint már bejáratott technikának számít, hogy az óceánon hagyják a drogszállítmányt, hogy aztán egy másik csempészhajó szedje fel később. Az ilyenek miatt fordul elő, hogy a környező kis szigetországok partjaira sodródnak egyes drogszállítmányok, mint például Tongára.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!