Írországban fogták el a Magyarországról kivitt lányokat prostitúcióra kényszerítő szervezet utolsó tagját

2023. február 6. – 10:13

Másolás

Vágólapra másolva

Írországban fogták el a tagját annak az emberkereskedő szervezetnek, amely Magyarországról beszervezett lányokat kényszerített prostitúcióra Berlinben – írta a Police.hu. A szervezet több tagját már korábban elfogták Budapesten és Németországban. A monori P. Csabára a nemzetközi körözés alapján az ír hatóságok csaptak le a szigetország délnyugati szegletében.

A szervezet a gyanú szerint 2017-től vitte ki a nehéz sorsú lányokat a csoport által ellenőrzött berlini utcákra. Napi bevételüket részben vagy egészben elvették tőlük. A sértetteket folyamatosan lelki terrorban tartották, s volt olyan alkalom, hogy meg is verték őket. Utcai ellenőrzésük, felügyeletük és beszámoltatásuk P. Csaba feladata volt – állt a rendőrségi közleményben. A 30 éves férfi társai elfogása után menekült Németországból Írországba, ahol január végén vették őrizetbe.

Kiadatásáról a későbbiekben döntenek az ír hatóságok. Németországban elfogott társait – egy férfit és egy nőt – már magyarországi letartóztatásban van, ahogyan a szervezet Budapesten elfogott tagja is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!