Bántalmazott valakit, és megütötte a személyzet egy tagját egy utas a Wizz Air egyik járatán

2023. február 5. – 21:39

Másolás

Vágólapra másolva

A Wizz Air szombati, Dzsiddából Budapestre tartó járatának egyik magyar utasa Kairó felett bántalmazni kezdte utastársát, majd a személyzet egyik tagját is megütötte, írta meg vasárnap délután a Budflyer légi közlekedési hírekkel foglalkozó oldal. Az illetőt lekötözték, a gép pedig leszállt Kairóban, hogy az erőszakos utast átadják a helyi hatóságoknak.

A Telex megkereste a Wizz Airt, a vállalat megerősítette, hogy a járat Kairóban megszakította útját, „miután a járat egyik utasa agresszív viselkedést tanúsított az egyik utas és a személyzet egyik tagjával szemben.”

És azt is írták, mind a szóbeli, mint a tettleges agresszió ellen szigorúan fellépnek. „A személyzet a Wizz Air biztonsági protokolljának megfelelően járt el, majd miután megfékezték az agresszív utast, megszakítva útjukat Kairóban, átadták a helyi hatóságoknak. A Wizz Air az érintett utasoktól elnézést kér a késésért és az esetleges kellemetlenségért, de a légitársaság számára minden esetben az utasok, illetve a személyzet biztonsága az elsődleges, így a velük szemben elkövetett agresszió minden lehetséges formájával szemben zéró toleranciát alkalmaz, és mind a szóbeli, mint a tettleges agresszió ellen szigorúan fellép.”

A Budflyer azt írta, a gépen nagyon sok olyan külföldi utas volt, aki a mekkai zarándoklaton vett részt a napokban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!