Szexuális zaklatással vádolja a sorozatos hazudozó amerikai képviselőt egy korábbi segédje

2023. február 5. – 20:03

Másolás

Vágólapra másolva

Szexuális zaklatással vádolja George Santos kongresszusi képviselőt egy volt segédje, Derek Myers – írja a Guardian. A frissen megválasztott Santos arról híres, hogy az önéletrajzának és nyilvánosságra hozott élettörténetének gyakorlatilag minden eleme kitaláció. Bár beismerte, hogy kicsit füllentett az önéletrajzában, de szerinte semmi rosszat nem csinált.

Derek Myers pénteken a Twitteren osztotta meg a levelét, amit a capitoliumi rendőrségnek és a képviselőház etikai bizottságának küldött el. Ebben azt írja, hogy fizetés nélkül, önkéntesként olyan feladatokat kapott, amiket általában az alkalmazottak szoktak, valamint azt, hogy Santos zaklatta.

A levélben az áll, hogy január 25-én a képviselő irodájában dolgozott, és Santos egyszer csak megkérdezte, van-e Grindr-fiókja – „amely széles körben ismert, mint egy LGBTQ+ közösségi alkalmazás, amelyet leggyakrabban szexuális kapcsolatteremtésre használnak”. A képviselő a levél szerint azt mondta, hogy neki van ilyen profilja.

Azt írja, hogy a képviselő beszélgetés közben a térdére rakta a kezét, és elhívta egy karaokebárba. Ezek után simogatni kezdte a lábát és az ágyékát. Santos elvileg az otthonába is meghívta, mert a férje nem volt otthon, de Myers félretolta a kezét, arrébb ült, majd nem sokkal később elhagyta az irodát. Öt nappal később elkezdték faggatni arról, hogy amikor Ohióban újságíró volt, miért vádolták meg azzal, hogy kiadott egy törvénytelenül felvett tanúvallomást a bíróságon. Myers szerint ezt a felvételi eljárás során már megbeszélték, ám másnap visszavonták a korábban belengetett állásajánlatot.

Az etikai bizottság egyik demokrata tagjának szóvivője megerősítette, hogy megkapták a levelet, a Capitolium rendőrsége viszont nem erősítette meg, hogy érkezett-e feljelentés az ügyben. Santos csütörtökön azt mondta, hogy az ohiói eset miatt nem vette fel Myerst.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!