Késes támadás volt Brüsszelben, az uniós intézményeknek otthont adó európai negyedben

2023. január 30. – 19:02

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn késes támadás történt a brüsszeli európai negyedben, a Schuman metróállomás előtt – írják helyi hírportálok, köztük a Brussels Times.

Az MTI kora esti beszámolója szerint egy férfi a kezében késsel járkált a brüsszeli városközpont felé tartó metrószerelvényben, majd megszúrt egy fiatalembert, amikor az ki akart szállni az állomáson. A sérült állapota súlyos.

A támadó kiabált, és állítólag más utazókat is megfenyegetett, ami pánikot okozott a metrókocsiban. A férfi két további utast könnyebben megsebesített, majd az állomásra szaladt, ahol a szemtanúk szerint valószínűleg egy babakocsis nőt is megpróbált megtámadni.

A rendőrség megerősítette: járőreik azonnal a helyszínre érkeztek, ahol a gyanúsítottat előállították. Az állomást lezárták. A brüsszeli tömegközlekedési vállalat (Stib) közölte, hogy az érintett vonalon közlekedő 1-es és 5-ös számú szerelvények átmenetileg nem közlekednek, metrópótló autóbuszok járnak helyettük.

A támadó indítékai nem ismertek, de rendőrség kizárta a terrorista motivációt. Egy, az ügyhöz közel álló forrás szerint az előállított személy korábban pszichiátriai kezelés alatt állt.

Az Európai Bizottságnál dolgozó alkalmazottak biztonsági riasztást kaptak, amelyben arra figyelmeztették őket, hogy kerüljék el a Schuman metróállomás környékét.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!