Legalább 40-en meghaltak egy buszbalesetben Pakisztánban

2023. január 29. – 08:38

Legalább 40-en meghaltak egy buszbalesetben Pakisztánban
Súlyos közlekedési baleset Pakisztában (a kép egy 2022-es baleset után készült) – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A busz egy hídról a mélybe zuhant, majd felrobbant és kiégett.

Árokba zuhant, majd lángra kapott egy utasokkal teli busz a délnyugat-pakisztáni Baludzsisztánban vasárnap, legalább 40-en meghaltak – közölték a helyi hatóságok.

Hamza Andzsum, a tartomány Laszbela körzetének egyik tisztségviselője azt mondta,

sok holttest a felismerhetetlenségig összeégett, ezért DNS-teszteket is elvégeznek az azonosításhoz. Három embert, köztük egy nőt és egy gyereket azonban kimentettek a roncsok alól.

A buszon körülbelül 50-en utaztak, a hatóságok szerint a balesetet gyorshajtás okozta, igaz az első vélemények hitelességét csorbítja, hogy ugyanúgy az is elterjedt, hogy a sofőr egyszerűen elaludt.

A busz Kvettából, Beludzsisztán fővárosából tartott a tengerparti Karacsi felé. Beludzsisztán Pakisztán négy tartománya közül a legnagyobb, ugyanakkor gyérebben lakott rész. A beludzs egy önálló nép és nyelv, a beludzsok küzdenek is a függetlenségükért.

A Barrons tudósítása szerint

Pakisztánban a távolsági buszok gyakran zsúfoltak, és mivel nem jellemző a biztonsági öv használata sem, gyakoriak a sok áldozatot követelő balesetek.

Novemberben 20 ember, köztük 11 gyerek halt meg, amikor egy kisbusz egy mély és vízzel teli árokba csapódott Pakisztán déli részén. Tavaly augusztusban pedig szintén 20 ember vesztette életét Multan város határában, amikor egy autóbusz ütközött egy olajszállítóval.

Az Egészségügyi Világszervezet becslései szerint évente több mint 27 ezer ember halt meg a pakisztáni utakon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!