Most egy 13 éves fiú kezdett lövöldözni Jeruzsálemben, két embert megsebesített

2023. január 28. – 12:56

Most egy 13 éves fiú kezdett lövöldözni Jeruzsálemben, két embert megsebesített
Fotó: Mostafa Alkharouf / Anadolu Agency via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb lövöldözés volt Jeruzsálemben egy nappal azután, hogy pénteken hét embert lőttek le egy zsinagóga előtt: szombaton egy 13 éves fú nyitott tüzet Kelet-Jeruzsálemben, és megsebesített két embert. Ezután a támadó is lövést kapott, írja a Haaretz.

Szombaton egy apa és a fia kapott lövést a kelet-jeruzsálemi Szilván negyedben, amit Dávid városának is neveznek. A 22 éves és a 47 éves férfit a jeruzsálemi Sáre Zedek Orvosi Központba szállították. A fiú állapota súlyos, de stabil, lélegeztetőgépen van. Apja sebesülése közepesen súlyos.

A 13 éves támadó egy szilvani lakos, akit egy fegyveres civil lőtt meg. A fiú eszméleténél van és orvosi ellátásban részesül, írja az izraeli lap. A támadót a rendőrség vagy a hírszerzés nem ismeri, de rokona Vadi Abu Ramuznak, akit a rendőrség korábban egy Molotov-koktélos támadás miatt lőtt le.

Péntek este évek óta az egyik legsúlyosabb lövöldözéses támadás történt Jeruzsálemben. Legalább heten meghaltak, hárman pedig megsérültek, amikor egy támadó lövöldözni kezdett egy kelet-jeruzsálemi zsinagógánál. A támadót, a 21 éves kelet-jeruzsálemi Alkam Hairit a rendőrség lelőtte. A rendőrség terrorcselekménynek minősítette a támadást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!