Két embert megölt, ötöt megsebesített egy késes támadó Németországban

2023. január 25. – 17:20

Két embert megölt, ötöt megsebesített egy késes támadó Németországban
Rendőrök és mentősök a Brokstedt állomás közelében lévő vasúti átjárónál 2023. január 25-én, miután több ember megsérült egy késes támadásban egy Kielből Hamburgba tartó vonaton – Fotó: Jonas Walzberg / DPA / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Két embert megölt, ötöt pedig megsebesített egy késes támadó szerdán Németország északi részén egy vonaton – írja az MTI. A Frankfurter Allgemeine Zeitung beszámolója szerint a támadás egy Kielből Hamburgba tartó regionális vonaton történt. A rendőrség tájékoztatása szerint a támadó férfi nem sokkal délután három óra előtt rontott rá a többi utasra, éppen amikor a szerelvény beérkezett brokstedti vasútállomására.

A feltételezett elkövetőt elfogták, egyelőre annyit lehet róla tudni, hogy 20 és 30 év közötti, a támadás során pedig ő maga is megsebesült, ezért kórházba kellett szállítani. Az elkövetőnek nem volt kapcsolata terrorista csoportokkal, a jelenlegi információk alapján zavart állapotban volt a támadás idején. A Bild.de ugyanakkor arról írt, hogy az elkövető 33 éves, palesztin, korábban is meggyűlt már a baja a rendőrökkel erőszakos cselekmények miatt, és hat napja még letartóztatásban volt. A német lap értesüléseit hivatalos forrásból nem erősítették meg.

Sérültet látnak el mentősök 2023. január 25-én a brokstedti állomáson – Fotó: Jonas Walzberg / DPA / AFP
Sérültet látnak el mentősök 2023. január 25-én a brokstedti állomáson – Fotó: Jonas Walzberg / DPA / AFP

A rendőrök azt is közölték, hogy több hívást is kaptak a vonatról, miután pedig a jármű megállt, a támadó a peronon folytatta az ámokfutást, amíg el nem fogták. Az állomást lezárták, a szakaszon a német állami vasúttársaság tájékoztatása szerint késésekre és járattörlésekre kell számítani.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!