Időbe telik, mire a német haderő büszkeségét felkészítik az orosz–ukrán háborúra

2023. január 25. – 18:26

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú vonakodás után Németország hajlandó végre Leopard 2-es tankokat küldeni Ukrajnának. Az Olaf Scholz kancellár vezette német kormány döntéséről kedden a német Spiegel számolt be. De mitől olyan különlegesek a Leopard 2-es tankok? Erről szól a Deutsche Welle legújabb videója, amiből többek között azt is megtudhatjuk, hogy a német haderő közel hatvan tonnás „büszkesége” öt kilométeres távolságból is képes célba találni.

A több mint negyven éve kifejlesztett, erősen felfegyverzett német harckocsit azért is tartják a maga nemében a legjobbnak, mert könnyen tud manőverezni. Ma 3500 darab Leopard 2-es tank van világszerte. A harckocsikat az idő előrehaladtával továbbfejlesztették, és felszereltségét mindig az adott, speciális környezethez igazították. Ezért is telik majd időbe, hogy a Leopardokat megfelelően felkészítsék az orosz–ukrán háborúra, mielőtt a frontra küldenék őket.

Arról, mi vezetett ahhoz, hogy a német kormány végül rábólintson arra, hogy Leopard tankokat küldjön a lassan egy éve tartó háborúba, ebben a cikkben részletesen írtunk.

A videó a Deutsche Welle és a Telex együttműködésének keretében jelent meg.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!