Magával is végzett a férfi, aki a tömegbe lőve tíz embert megölt Los Angeles mellett

2023. január 23. – 05:42

Másolás

Vágólapra másolva

Önmagával is végzett az a férfi, aki egy Los Angeles-i táncstúdióban tüzet nyitott a tömegre, tíz embert megölve és legalább tíz másikat megsebesítve. A 72 éves elkövető, akit a hatóságok Huu Can Tranként azonosítottak, egy fehér furgonban végzett magával egy fegyverrel. A hatóságok továbbra is nyomozzák, mi lehetett a férfi indítéka.

A lövöldözés abban a Los Angeles melletti Monterey Parkban történt, amit többnyire ázsiai származású amerikaiak laknak, és amelyet egy időben az első külvárosi kínai negyedként emlegettek, írja a Guardian. A lap szerint miután a 72 éves férfi tüzet nyitott a táncstúdióban tartózkodókra, nem sokkal később Alhambrában is lövöldözni akart egy másik táncos helyszínen, de ott két vendég el tudta venni a fegyverét. Ezután elmenekült. A hatóságok szerint azzal, hogy elvették a fegyverét, szinte biztosan egy újabb tragédiát akadályoztak meg. Az áldozatok főleg az 50-es, 60-as korosztályból kerültek ki, miután a táncstúdiót főleg idősebbek látogatták.

Az ügyben a hatóságok egyelőre két fegyvert azonosítottak: az alhambrai vendégek által a férfitől elvett fegyver egy, a szokásosnál nagyobb tárral rendelkező félautomata pisztoly volt, aminek tartása törvénybe ütközhet Kalifornia államban. A másik fegyver szintén egy pisztoly, ezt az elkövető mellett találták meg a fehér kisbuszban. A kisbuszba vasárnap délután hatolt be a rendőrség különleges alakulata, miután több órán át vizsgálták azt kívülről.

A rendőrök a furgont Torrance-ben, a második helyszíntől 34 kilométerre találták meg, ahol – Monterey Parkhoz hasonlóan – sok ázsiai amerikai él. Huu Can Tran holtteste a furgonban volt, a seriff tájékoztatása szerint agyonlőtte magát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!