Dél-Afrikába utazott az orosz külügyminiszter

2023. január 23. – 08:32

Másolás

Vágólapra másolva

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter hétfőn munkalátogatásra érkezett a Dél-afrikai Köztársaságba – jelentette az orosz állami hírügynökség, a Taszsz.

Lavrov Pretoriában találkozik a dél-afrikai külügyminiszterrel, Naledi Pandorral, a találkozó témája lehet a február 17. és 27. között a dél-afrikai Durban kikötőváros mellett tartandó hadgyakorlat. A közös gyakorlaton dél-afrikai, orosz és kínai csapatok vesznek majd részt. Ez lesz a második gyakorlat a három ország részvételével Dél-Afrikában, egy 2019-es után.

A februári gyakorlaton egy új generációs hiperszonikus cirkálófegyverekkel felfegyverzett orosz hadihajó is részt vehet majd.

A Dél-afrikai Nemzeti Védelmi Erők közölte, hogy a gyakorlatok célja „a Dél-Afrika, Oroszország és Kína között már most is virágzó kapcsolatok erősítése”.

Szergej Lavrov és Naledi Pandor Pretoriában 2023. január 23-án – és Fotó: Siphiwe Sibeko / Reuters
Szergej Lavrov és Naledi Pandor Pretoriában 2023. január 23-án – és Fotó: Siphiwe Sibeko / Reuters

Lavrov látogatásán előkészíthetik az Oroszország-Afrika gazdasági fórumot is, amelyet július 26. és 29. között tartanak majd Szentpéterváron. Lavrov utoljára szeptemberben találkozott Pandorral, az ENSZ közgyűlésén. „Ezután a felek megerősítették kölcsönös érdeklődésüket a politikai párbeszéd elmélyítése és a stratégiai partnerségi kapcsolatok teljes körének további kiépítése iránt” – írja a Taszsz.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!