Brit hírszerzés: Az orosz katonák is gúnyolódnak azon, hogy az új főparancsnok a lényegi dolgok helyett a szakáll betiltásával foglalkozik

2023. január 23. – 13:19

Másolás

Vágólapra másolva

A brit védelmi minisztérium (MoD) közzétette napi jelentését a Twitteren. Ebben azt írják, az orosz erők továbbra is holtponton vannak és súlyos veszteségeket szenvednek.

Emellett a jelentés azt tárgyalja, a nemrég kinevezett ukrajnai főparancsnok, Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök által bevezetett új fegyelmi intézkedéseket „szkeptikusan” fogadták az orosz katonák. Geraszimov a kinevezése óta „a nem szabályos egyenruha, a civil járművekkel való utazás, a mobiltelefon-használat és a nem szabványos hajviselet visszaszorítására” tett erőfeszítéseket.

A „legnagyobb gúnyt” az a döntése váltotta ki, amely megtiltotta a katonáknak a szakáll viselését. A brit hírszerzés jelentése szerint ezt a szabályt az illegálisan kikiáltott Donyecki Népköztársaság tisztviselői is „bohózatnak” nevezték.

A jelentés szerint Geraszimovra és Szergej Sojgu védelmi miniszterre is „egyre inkább úgy tekintenek, mint akik nem értenek a dolgokhoz, ezért a lényeg helyett a megjelenésre fókuszálnak”.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!