Ketchupön és leveskockán élve hánykolódott a tengeren 24 napig egy dominikai vitorlázó

2023. január 21. – 11:43

Másolás

Vágólapra másolva

Huszonnégy napon keresztül sodródott a Karibi-tengeren egy dominikai férfi, akit végül a kolumbiai haditengerészet mentett ki.

A 47 éves Elvis François azt mondta, még decemberben, a Holland-Antillákhoz tartozó Szent Márton-szigetéről indult el, majd kisodródott a nyílt tengerre, és nem tudott visszatérni a partra.

A férfi vitorlását a levegőből vették észre a Guajira-félszigettől 120 tengeri mérföldre, hogy bajban van François az a hajótestre pingált „help” (segítség) feliratból is világossá vált. Végül egy konténerhajó vitte őt Cartagena kikötővárosába, a vitorlását pedig magára hagyták.

A több mint három hetet François a hajón talált élelmiszerekből próbálta kihúzni, ketchupöt, fokhagymaport és leveskockákat evett. Az ivást esővízből oldotta meg, egy ruhával fogta fel a csapadékot. A férfi lefogyott, de ezzel együtt jó egészségi állapotban maradt.

A hajóba folyamatosan szivárgott be a víz, így azt is folyamatosan el kellett távolítania. Azt mondta, barátaival próbált rádión kapcsolatba lépni, de elveszítette a jelet, így nem tudott beszélni velük, ezek után nem tehetett mást, mint várakozott. Azért több módszerrel próbált jelzést adni, tüzet rakott a hajón, majd egy repülőgépnek tükörrel jelzett, így is vették észre.

„Egyszer elvesztettem a reményt, és a családomra gondoltam, de köszönöm a parti őrségnek. Ha nem lennének, nem mesélném el a történetet” – mondta François.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!