Több száz embert kellett evakuálni a Szöul nyomornegyedében pusztító tűz miatt

2023. január 20. – 06:50

Másolás

Vágólapra másolva

Mintegy ötszáz embert evakuáltak pénteken a hatóságok, mikor tűz ütött ki egy szöuli nyomornegyedben, és hatvan ház leégett. Személyi sérülést vagy halálos áldozatot nem említenek a hírügynökségi jelentések.

A tűz Szöul déli részén, Gurjongban keletkezett pénteken reggel, és öt óra alatt tudták megfékezni. A lángok 2700 négyzetméteren pusztítottak. A mentésben 800 tűzoltó, rendőr, katona és tíz helikopter is részt vett.

A helyszínre látogató szöuli polgármester elrendelte a tűzben érintett családok átköltöztetését.

A gurjongi tűz megfékezésén dolgozó tűzoltók és a lángok martalékává lett nyomornegyed egy része – Fotó: Kim Hong-dzsi / Reuters / Yonhap News Agency A gurjongi tűz megfékezésén dolgozó tűzoltók és a lángok martalékává lett nyomornegyed egy része – Fotó: Kim Hong-dzsi / Reuters / Yonhap News Agency
A gurjongi tűz megfékezésén dolgozó tűzoltók és a lángok martalékává lett nyomornegyed egy része – Fotó: Kim Hong-dzsi / Reuters / Yonhap News Agency

A jelenleg a davosi Világgazdasági Fórumon részt vevő Jun Szokjol dél-koreai elnök arra szólította fel az illetékeseket, hogy mindent kövessenek el a károk minimalizálása érdekében.

A gazdag Gangnam negyed mellett található Gurjongban sok ház épült gyúlékony anyagból, ezért a terület nagyon tűzveszélyes. A szöuli kormány a 2014-es tűzvész óta tervezi a terület újjáépítését, de ez mindeddig nem tudott megvalósulni a földtulajdonosok, a lakók és a hatóságok közötti huzavona miatt. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!