Náthának nézték egy skóciai magyar kislány leukémiáját, hónapokig félrekezelték őt

2023. január 20. – 06:29

Másolás

Vágólapra másolva

Egy kétségbeesett anyuka, a Skóciában élő Zahorszki Ilona két hónapon keresztül legalább tíz orvosnak könyörgött, hogy végezzenek vizsgálatokat súlyosan beteg kislányán. A nő már azzal fenyegetőzött, hogy a hároméves beteg gyerekét külföldre viszi vizsgálatokra. Az orvosok végül tényleg kivizsgálták a gyereket, és leukémiát diagnosztizáltak nála – írja a Daily Record (a hírt a Borsonline-on vettük észre).

A cikk szerint a hároméves kislány, Theano tünetei akkor kezdődtek, amikor nyár végén elkezdtek az óvodát. A beteg gyerekről azonban az orvosok többször is azt mondták, hogy feltehetően csak a beszoktatás során kapott el valami vírusfertőzést.

De ahogy Theano két hónap alatt egyik betegségből a másikba esett, a szülei, a 33 éves Ilona és Antonio tudták, hogy többről van szó – írja a brit lap. A gyanújukat erősítette, hogy a lány kezdetben néha jobban lett, de aztán ismét visszaesett az állapota, és az is, hogy az állítólagos vírusokkal egyszer sem fertőzte meg csupán hét hónapos testvérét, Alexandert.

A kislány tünetei az idő előrehaladtával súlyosbodtak, jellemzővé váltak az ízületi panaszok, valamint a székrekedés is. A háziorvos több hónap küzdelem után végül beutalta a kislányt egy átfogó vizsgálatra a glasgow-i gyermekklinikára. Egy másik brit lap, a Mirror cikke szerint ekkor derült ki, hogy Theano a leukémia egy ritka fajtájával küzd. Az egyik orvos szerint a kislánynak megfelelő kezelés nélkül már csak hónapjai lettek volna hátra, így viszont már folynak a kemoterápiás kezelések – mesélte az édesanya az újságíróknak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!