Gyomorgörcsöm volt, hogy mit mondhatnék – újabb nő vádolja szexuális zaklatással Placido Domingót

2023. január 16. – 08:38

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb nő vádolja szexuális zaklatással Placido Domingo spanyol operaénekest. Egy spanyol énekesnő a La Sexta tévécsatorna vasárnapi műsorában arról beszélt, hogy Domingo évekkel ezelőtt többször is kéretlenül közeledett felé. Volt, hogy egy próba után akarta megérinteni őt, máskor pedig megpróbálta megcsókolni.

„Az egyik első dolog, amit mondanak, hogy ne menj fel egyedül a liftbe Placido Domingóval”

– mesélte a műsorban nő a Reuters cikke szerint.

Először akkor került kellemetlen helyzetbe a név nélkül nyilatkozó spanyol énekesnő, amikor az egyik próbán Domingo mindenki előtt megkérdezte, hogy berakhatja-e a kezét a hátsó zsebébe. „Gyomorgörcsöm volt. Nem tudtam, hogy mit mondjak neki, hogy folytatni lehessen a próbát. Ha nemet mondok, annak következményei lesznek, abba pedig bele sem merek gondolni, mi lett volna, ha igent” – tette hozzá.

„Ő Domingo. Érinthetetlen. Nem kellene, hogy az legyen, de én az árnyékban vagyok” – mondta az énekesnő arra a kérdésre, hogy miért nem jelentette a zaklatást a hatóságoknak.

Korábban több mint három tucat énekes, táncos, zenész és énektanár beszélt arról, hogy a világhírű operaénekes zaklatta őket, vagy szemtanúi voltak a zaklatásának. Domingo nem ismerte el, hogy bármi rosszat tett volna, de elnézést kért, ha fájdalmat okozott bárkinek.

Az ügyben vizsgálat indult, amely arra az eredményre jutott, hogy Domingo helytelenül viselkedett. A spanyol állami színházak, a New York-i Metropolitan Opera és a San Francisco Opera lemondta az operaénekes tervezett fellépéseit, majd Domingo távozott a Los Angeles-i Opera főigazgatói posztjáról is.

Az El Mundo című spanyol lapnak 2022 januárjában a 83 éves Domingo tagadta, hogy bárkit is zaklatott volna, és azt mondta: úgy érzi, hogy a közvélemény már elítélte, mert eddig csendben volt. Az ellene indult vizsgálat szerinte kevés konkrét tényt tartalmazott. Büntetőeljárás a mai napig nem indult ellene.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!