Halmozta a hibákat a lemondott német védelmi miniszter

2023. január 16. – 13:58

Másolás

Vágólapra másolva

„Szakszerűtlen, alkalmatlan és hiányzik belőle az empátia” – ilyen kritikák érték a hétfőn lemondott német védelmi minisztert, akinek vélhetően sorozatosan elkövetett hibái miatt kellett távoznia – derül ki a Deutsche Welle videójából.

Christine Lambrecht több „PR-katasztrófát” is elkövetett, legutóbbit szilveszterkor – idézi fel a DW. A miniszter egy videót tett közzé a privát Instagram-oldalán, amiben egy berlini utcáról jelentkezett be, ahol petárdák és tűzijátékok robbanása közben az ukrajnai háborúról beszélt. Lambrecht többször is szakmaiatlannak tűnt: nyugat-afrikai útján például magas sarkúban látogatta meg az ott szolgáló katonákat, amivel a katonai hadviselés szabályait sértette meg.

Lambrecht vezetői stílusát az ukrajnai háború kitörése óta bírálták politikai ellenfelei, különösen azért, mert képtelen volt elérni, hogy növeljék a katonai kiadásokat. Az sem váltott ki egyértelmű tetszést, hogy még bőven a háború kitörése előtt ötezer sisakot küldött Ukrajnának, és ezt a „támogatás egyértelmű jeleként” ünnepelték. Ezután elkövette azt a bakit, hogy magáncélra vette igénybe az egyik helikoptert, azzal vitte a fiát egy nyaralásra.

Olaf Scholz kancellár kezdetben még kitartott minisztere mellett, azonban a bizalom mostanra elfogyott. Még nem tudni, ki követi Lambrechtet, azonban szakértők szerint a jelenlegi munkaügyi miniszter, Hubertus Heil, a Bundestag katonai ügyekért felelős biztosa, Eva Högl, valamint a szociáldemokraták jelenlegi társelnöke, Lars Klingbeil a legesélyesebb jelöltek.

A videó a Deutsche Welle és a Telex együttműködésének keretében jelent meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!