Megfulladt a börtönben a fojtogatós japán sorozatgyilkos

2023. január 16. – 19:13

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt a börtönben Japán egyik legismertebb sorozatgyilkosa, Ueta Mijuki. Az igazságügyi minisztérium közlése szerint a 49 éves nő múlt szombaton, étkezés közben fuldokolni kezdett, elvesztette az eszméletét, és meghalt. Ueta több betegség miatt is gyógyszert szedett – írja a Japan Times.

A hirosimai börtön személyzete megpróbálta eltávolítani az ételt a szájából, és más intézkedéseket is tettek, de a minisztérium szerint nem tudták megmenteni az életét. Kórházba szállították, de kevesebb mint három órával később, 18:55 körül megerősítették a halálát – írja a Vice.

A nőt 2017 júliusában ítélte halálra a legfelsőbb bíróság, amely helybenhagyta az alsóbb fokú bíróságok korábbi ítéleteit. Kimondták, hogy Ueta „előre megfontolt, kegyetlen gyilkossági szándékon alapuló bűncselekményeket” követett el, amiért „súlyos büntetőjogi felelősség” terheli.

Az alsóbb fokú bírósági ítéletek szerint a korábban egy bárban dolgozó nő 2009 áprilisában elkábította és a tengerbe fojtotta a 47 éves Jabe Kazumi teherautó-sofőrt, majd ugyanezen év októberében elkábította és egy folyóba fojtotta az 57 éves Marujama Hidekit, egy elektronikai bolt tulajdonosát. Mindkét esetben altatókkal kábították el az áldozatokat.

Az ítélet főként közvetett bizonyítékokon alapult, többek között azon, hogy Ueta volt az utolsó személy, aki találkozott a férfiakkal az eltűnésük előtt. Arra is bizonyítékot találtak, hogy a nő a gyilkosságok előtt altatókat szerzett be. Emellett Ueta mindkét férfinak tartozott. Az alsóbb fokú bíróságok úgy találták, hogy Uetát az motiválta a gyilkosságokban, hogy elkerülje a tartozásai visszafizetését. Ueta mindvégig fenntartotta ártatlanságát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!