Egy londoni rendőr 17 éven át sorozatosan erőszakolt meg nőket

2023. január 16. – 16:53

Másolás

Vágólapra másolva

A londoni rendőrség volt tagja, David Carrick beismerte, hogy közel két évtizeden keresztül 12 nő ellen követett el sorozatos nemi erőszakot és szexuális bűncselekményeket. Carrick összesen 49 bűncselekmény elkövetésében vallotta magát bűnösnek – írja a BBC.

Barbara Gray rendőrfőnök-helyettes az üggyel kapcsolatban azt mondta: „A londoni rendőrség nevében szeretnék bocsánatot kérni az áldozatoktól. Észre kellett volna vennünk a bántalmazó viselkedésmintáját, és mivel nem tettük, elszalasztottuk a lehetőséget, hogy eltávolítsuk őt a szervezetből. Őszintén sajnáljuk, hogy Carrick arra használhatta rendőri szerepét, hogy meghosszabbítsa áldozatai szenvedését. Tudjuk, hogy úgy érezték, nem tudtak hamarabb jelentkezni, mert azt mondta nekik, hogy úgy sem hinnének nekik” – mondta.

A most 48 éves Carrick a bűncselekményeket 2003 és 2020 között követte el, a legtöbbet lakóhelye közelében, Hertfordshire megyében. 2021 októberében tartóztatták le, és azonnal felfüggesztették. Carrick néhány áldozatával online társkereső oldalakon keresztül ismerkedett meg, és rendőri munkáját használta fel arra, hogy elnyerje a nők bizalmát.

Jaswant Narwal főügyész azt mondta: „Carrickre a nyilvánosság védelmének felelősségét bízták, de 17 éven keresztül ennek az ellenkezőjét tette. Ez a férfi könyörtelenül lealacsonyította, szexuálisan bántalmazta és megerőszakolta a nőket. Ahogy telt az idő, úgy fokozódott a bűncselekményeinek súlyossága, egyre bátrabb lett, mert azt hitte, hogy megúszhatja.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!