„Mit hülyéskedsz?” – nyilvánosan alázta meg egyik miniszterét Putyin

2023. január 12. – 19:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nyilvánosan megalázta egyik miniszterét az év első kormányülésén Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök Gyenyisz Manturov ipari és kereskedelmi miniszteren kérte számon, hogy miért késlekednek a katonai és polgári repülőgépek beszerzésével.

„Mit hülyéskedsz? Mikor írják alá a szerződéseket?” – fakadt ki Putyin.

A szóban forgó kormányülést ugyanazon a napon tartották, amikor Valerij Geraszimovot vezérkari főnököt nevezték ki az Ukrajnában harcoló egyesített orosz haderő élére.

A miniszter épp azt vázolta fel, hogy terveik szerint Szentpéterváron gyártják majd azokat a helikopterhajtóműveket, amiket korábban Ukrajnában állítottak elő, amikor Putyin közbe szólt, hogy ezzel sem haladnak elég jól. Manturov erre azt mondta, hogy minden tőlük telhetőt megtesznek, mire Putyin azt mondta:

„Nem, oldd meg egy hónapon belül. Hát nem érted, milyen helyzetben vagyunk? Egy hónapon belül meg kell csinálni, nem később.”

Érthető Putyin kifakadása, mivel Oroszország rengeteg fegyvert, járművet és egyéb harci eszközt veszített el az Ukrajna elleni háborúban. Manturov egyébként az orosz elnökhöz hű körhöz tartozik, tavaly nyáron kapta meg a hadiipar felügyeletét.

(BBC)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!