Zelenszkij a Golden Globe-díjátadón mondott virtuális beszédet

2023. január 11. – 13:14

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar idő szerint szerda hajnalban rendezték az idei Golden Globe-díjátadót, amelyen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök virtuális beszédet mondott.

Az ukrán elnököt Sean Penn, a „szabadság képviselőjeként”, a könnyeivel küszködve konferálta fel. Zelenszkij a beszédében arról beszélt, az idén 80 éves Golden Globes egy különleges időben született, a II. világháború ugyanis még nem ért véget, de már „tudni lehetett, ki fogja nyerni a háborút”.

„Most 2023-at írunk, az ukrajnai háborúnak még nincs vége, de fordult a kocka. Már most világos, hogy ki győz. Még hátravannak harcok és könnyek, de most már biztosan meg tudom mondani, hogy kik voltak az előző év legjobbjai: ti voltatok azok. A szabad világ szabad emberei, azok, akik a szabad ukrán nép támogatása körül egyesültek a szabadságért és a demokráciáért folytatott közös harcunkban. Az élethez, a szerelemhez, a gyerekvállaláshoz való jogért. Nem számít, hogy ki vagy, nem számít, honnan jöttél, nem számít, hogy kivel vagy, ez a harc a új generációk jogaiért folyik, azért, hogy a háborút ők csak a filmekből ismerjék meg” – mondta.

„Az első világháború milliók életét követelte. A második világháború tízmilliókét. Nem lesz harmadik világháború. Ez nem egy trilógia. Ukrajna meg fogja állítani az orosz agressziót.”

„Együtt fogjuk ezt véghez vinni. Remélem, mindannyian velünk lesznek a győzelem napján: a mi győzelmünk napján” – zárta beszédét.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!