Harcok Szoledarban, az ukrán elnök szerint nem maradtak álló falak a városban

2023. január 10. – 08:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb, Szoledar ellen irányuló orosz támadásokról beszélt Volodimir Zelenszkij hétfő esti videóbeszédében – írja a Guardian. Az ukrán elnök szerint a Bakhmut városától északkeletre fekvő Szoledarban „már egyetlen fal sem maradt állva”, a földön pedig orosz katonák holttestei hevernek.

Az ukrán tisztviselők, köztük az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Valerij Zaluzsnij arra figyelmeztet, hogy Oroszország jelenleg is arra készül, hogy újult erővel támadjon. Az ukrán védelmi miniszterhelyettes, Hanna Maljar szerint pedig az orosz csapatok újabb támadásokat terveznek a Szoledarban. Az elmúlt napokban az orosz támadások Szoledarra összpontosultak, az orosz csapatok egyértelműen arra törekszenek, hogy elfoglalják a kelet-ukrajnai várost.

A brit védelmi minisztérium friss hírösszegzőjében azt írja, hogy a Szoledar városa ellen irányuló orosz támadások célja, hogy északról bekerítsék Bakhmutot, és megzavarják a kommunikációs csatornákat. Azt is hozzáteszik, hogy az orosz haderőnek azonban „nem valószínű, hogy a várost sikerül azonnal bekerítenie, mert az ukrán erők tartják a védelmi vonalakat, és figyelik az utánpótlási útvonalakat is” – írja a Guardian.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!