Megtiltotta a palesztin zászló használatát az izraeli nemzetbiztonsági miniszter

2023. január 9. – 14:45

Másolás

Vágólapra másolva

Az új izraeli kormány nemzetbiztonsági minisztere, Itamar Ben-Gvir arra utasította a rendőrfőkapitányt, hogy a rendőrség távolítsa el a palesztin zászlókat a közterületekről, írja az MTI.

A jövőben bármilyen rendfokozatú rendőr eltávolíthatja a nyilvános terekről a Palesztin Nemzeti Hatóság zászlóját, aminek nyilvános kihelyezése „terrorszervezet támogatásának” minősül

– jelentette be a nemzetbiztonsági miniszter. Benjámin Netanjahu új kormánya hivatalba lépése óta határozottan fellép a palesztinok ellen, számolt be a Guardian.

A B'Tselem izraeli jogvédő szervezet jelentése szerint az ismétlődő lépések növelhetik a feszültséget az izraeli–palesztin konfliktus közel leghalálosabb éve után. Izrael palesztin állampolgárai a lakosság 20 százalékát teszik ki, és viharos kapcsolatban állnak az állammal annak 1948-as létrehozása óta.

Itamar Ben-Gvir nemzetbiztonsági miniszternek néhány hetes hivatali ideje alatt nem ez az első megosztó cselekedete. Harmadik hivatali munkanapján sikerült diplomáciai botrányt kavarnia azzal, hogy meglátogatta az iszlám harmadik legszentebb helyét. Hogy ez miért keltett botrányt, azt ebben a cikkünkben írtuk meg részletesen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!