Teherautó hajtott egy krematórium mellett várakozó tömegbe Kínában, 19-en meghaltak

2023. január 8. – 08:53

Másolás

Vágólapra másolva

Kína keleti részén, Csianghszi tartományban egy teherautó egy temetési menetbe hajtott, 19-en meghaltak és 20-an megsérültek a balesetben, írja a Guardian.

A baleset hajnali egy óra körül történt. Az emberek éppen egy krematórium mellett várakoztak, és áldoztak a halottaknak, vasárnap reggel akartak bemenni a krematóriumba – mondta el egy helyi nő a egy kínai hírügynökségnek. A teherautó hirtelen belehajtott a sorba, és átszakította a csoportot, mielőtt végül elérte a halottaskocsit – mondta a balesetről egy férfi. A baleset idején beszámolók szerint ködös volt az időjárás.

A baleset akkor történt, amikor Kínában feloldották a Covid-karanténszabályokat, a holdújév miatt valószínűleg milliók fognak az országon belül utazni. Annak ellenére oldották fel a korlátozásokat, hogy a vírus terjedése az utóbbi időben felgyorsult. Annyian halnak meg Kínában a koronavírus-járvány új hullámában, hogy a krematóriumok nem bírnak a holttestekkel.

Kínában azután robbant be ismét a járvány, hogy tavaly ősszel először fokozatosan, majd teljesen feloldották a több mint két évig érvényes kijárási korlátozásokat. A vírus ezután azonnal terjedni kezdett a nagyon gyengén átoltott kínai lakosságban, és mostanra több millió fertőzött lehet.

Bár hivatalos adatok nincsenek, a Kínában tartózkodó külföldi újságírók beszámolói szerint az országban naponta több tízezren halhatnak meg koronavírusban. A Bloomberg tudósítója szerint például több városban is a szokásos szám négyszeresére-ötszörösére nőtt a halálesetek száma. A halottak hozzátartozói pedig arról panaszkodnak, hogy azt sem tudják, mikor tudnak elbúcsúzni a halottaiktól.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!