Az oroszok azt állítják, ők betartják a tűzszünetet, bezzeg az ukránok

2023. január 7. – 17:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője egy szombati tájékoztatón az állította, hogy az orosz hadsereg a teljes frontvonalon betartja a tűzszünetet, az ukránok azonban nem. Egy nappal korábban az orosz védelmi minisztérium azt közölte, hogy Vlagyimir Putyin elnök utasítására január 6-án 12 órától január 7-én 24 óráig tűzszünetet rendeltek el az ukrajnai frontvonal teljes hosszán.

Ugyanakkor több jelentés szerint is tovább folytak a harcok az ideiglenes tűzszünet ellenére. A brit védelmi minisztérium azt közölte, hogy a leghevesebb harcok a Luhanszk régióban található Kreminna város körül zajlottak.

Az ukrán hatóságok beszámolója szerint az elmúlt 24 órában hat régióból jelentettek orosz támadásokat, köztük Herszonból, ahol Jaroszlav Janusevics kormányzó közlése szerint egy mentőmunkás meghalt, hét civil pedig megsebesült. A donyecki területen két civilt öltek meg Bahmutban és a közeli Kraszna Hora városban, heten pedig megsebesültek.

Az oroszok Harkivban, Szumiban, Mikolajivban és Zaporizzsjában is folytatták a támadásokat az ukránok szerint. Zaporizzsja régióban 16 településre mértek csapást, főleg közműveket és épületeket támadtak.

(Interfax)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!