Az orosz flotta felett lőttek le egy ukrán drónt

2023. január 7. – 12:49

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz légvédelmi erők ukrán dróntámadást hárítottak el, ezúttal a Fekete-tengernek azon részénél, ahol az orosz hadsereg flottája állomásozik – közölte szombat reggel Mihail Razvozsajev, Szevasztopol kormányzója.

A drón az orosz haditengerészeti flotta Szevasztopol közelében lévő bázisát vette célba, azonban még becsapódás előtt megsemmisítették.

Ukrajna elutasította azt a 36 órás fegyvernyugvást, amelyet Vlagyimir Putyin orosz elnök az ortodox karácsony miatt egyoldalúan rendelt el. Kijev szerint a január 6. déli 12 órától 7., szombat éjfélig tartó tűzszünet csupán „képmutató elterelő taktika” az oroszok részéről, amelynek segítségével kifújhatják magukat és új felszereléssel térhetnek vissza a hadszíntérre. A fegyvernyugvás érvénybe lépése ellenére pénteken egész Ukrajnában légiriadót rendeltek el az esetleges támadásokra felkészülve.

Az Oroszország által 2014-ben megszállt Krím félsziget kikötőit nem először éri dróntámadás. Az ott állomásozó orosz haderők legutóbb csupán néhány napja hárítottak el egy feléjük tartó ukrán drónt, a leglátványosabb támadás azonban augusztusra datálható: az akkor becsapódó pilóta nélküli légi járművek több harci repülőgépet is megsemmisítettek egy orosz haditengerészeti bázison.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!