A NATO szerint fel kell pörgetni a fegyvergyártást

2023. január 1. – 18:48

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva


Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szerint a nyugati szövetségeseknek a következő hónapokban „fel kell pörgetniük” a fegyvergyártást, hogy Ukrajna minden szükséges támogatást megkaphasson.

Stoltenberg szerint a harcokban óriási mennyiségű lőszert használnak fel, miközben az elemzések szerint Vlagyimir Putyin elhúzódó háborúra készül. Ezért a NATO-szövetségeseknek egyrészt fenn kell tartaniuk saját fegyverkészleteiket, másrészt továbbra is el kell látniuk a kijevi kormányt a szükséges fegyverekkel.

A BBC Radio 4 The World This Weekend című műsorában azt mondta: „Fel kell gyorsítanunk a termelést, és a NATO-szövetségesek pontosan ezt teszik.”

Stoltenberg szerint az ukránok az elmúlt hetekben ugyan fölénybe kerültek, azonban több jel is arra utal, hogy az oroszok újabb offenzívára készülnek.

„Az ukrán erők már több hónapja támadásban vannak, de azt is tudjuk, hogy Oroszország nagyobb létszámú erőt mozgósított, sokan még kiképzés alatt állnak. Mindez azt jelzi, hogy az oroszok készen állnak a háború folytatására, és új offenzívát is megpróbálnak majd indítani” – mondta a NATO főtitkára.

(Sky News)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!