Legalább tíz halottja és harminc sérültje van egy kaszinótűznek Kambodzsában

2022. december 29. – 08:00

Másolás

Vágólapra másolva

Legalább tízen meghaltak a Kambodzsa észak-nyugati részén fekvő Poipet városában egy kaszinószállodában keletkezett hatalmas tűzben. A Grand Diamond City Hotel épületében helyi idő szerint éjfél előtt nem sokkal kitört tűznek legalább harminc sérültje is van.

Az esetről közölt fotókon többek között az látható, amint a tűzoltók daruval menekítik ki a szálloda erkélyén és az ablakpárkányokon rekedt embereket az égő épületből. A többszintes épületegyüttes, valamint a két épületet összekötő gyaloghíd teljes terjedelmében lángolt.

Lángol a szállodát és kaszinót összekötő folyosó. Fotó: Str / AFP
Lángol a szállodát és kaszinót összekötő folyosó. Fotó: Str / AFP

A sérülteket a szomszédos thaiföldi Szakeo tartomány kórházaiba szállították. A tájékoztatás szerint az esethez thai tűzoltókat is mozgósítottak. A thaiföldi mentőcsapat egyik tagja az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, hogy a tűz gyorsan terjedt a kaszinóhotelben, a szőnyegek miatt.

A Grand Diamond Cityben mintegy 400 ember dolgozik. A helyi média szerint a tűz kitörésekor főleg külföldiek voltak az épületben.

Emberek a lángoló épületkomplexum párkányán. Fotó: Str / AFP
Emberek a lángoló épületkomplexum párkányán. Fotó: Str / AFP

A szállodakaszinó mintegy 200 méterre van a kambodzsai-thai határátkelőtől, a thaiföldi főváros, Bangkok és a közeli Angkor templomairól ismert turistaváros, Sziemreap közötti forgalmas úton.

Az elmúlt hónapokban Délkelet-Ázsiában több halálos kimenetelű tűzeset is történt éjszakai szórakozóhelyeken, amelyek esetében felmerült a gyanú, hogy nem tartották be az alapvető biztonsági, tűzvédelmi szabályokat. Augusztusban a thaiföldi Pattaya közelében egy diszkóban keletkezett tűzben 26 ember vesztette életét, főként helyi fiatalok. Egy hónappal később 32 ember halt meg egy karaokebárban keletkezett tűzben a vietnámi Ho Si Minh-város egyik elővárosában. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!