Egyre több a fertőzött, de a korlátozások feloldása utazási rohamot indított Kínában

2022. december 28. – 20:26

Másolás

Vágólapra másolva

Január 8-tól ismét igényelhetnek útlevelet a külföldi utazást tervező kínaiak, jelentette be az ország bevándorlási hivatala, miután néhány napja eltörölték az országba érkezőkre vonatkozó karanténszabályt, illetve feloldották a repülőjáratok számának korlátozását is.

A BBC cikke arról ír, hogy a hír megjelenését követően a tízszeresére nőtt az egyik népszerű utazásszervező portál, a Trip.com-on indított keresések száma. A kínaiak körében kedvelt úti célokra, például Makaóra, Hongkongba, Japánba, vagy Thaiföldre és Dél-Koreába indulnának a legtöbben, ugyanakkor a nemzetközi közösségben növekvő aggodalmat okoz a turizmus várható fellendülése. Nem véletlen ez, hiszen a Statista adatai szerint a koronavírus-járvány előtt, tehát 2019-ben 155 millióan utaztak ki Kínából egy év alatt, majd ez a szám 2020-ban 20 millióra csökkent.

Az ázsiai országban a koronavírus-járvány kitörését követően elrendelt, majd az országos tiltakozások és hatására nem rég eltörölt korlátozások miatt ismét emelkedni kezdett a fertőzések száma, a kórházak egy része túlterhelté vált és gyógyszerhiány alakult ki.

Az Egyesült Államokban új korlátozások bevezetését mérlegelik a Kínából érkezők számára, amit azzal indokolnak, hogy nem kapnak megbízható járványügyi adatokat a kínai hatóságoktól. Eközben Japán már bejelentette, hogy minden Kínából érkezőnek negatív Covid-tesztet kell felmutatnia, ellenkező esetben hét napig tartó karanténba kell vonulnia, de hasonló lépésre szánta el magát India is, még a korlátozások eltörlésének bejelentése előtt.

A kínai járványügyi helyzettel kapcsolatos aggodalmakban osztozik Olaszország is, ahol mostantól ismét kötelező koronavírus-tesztet vezettek be minden Kínából beutazó számára, mivel néhány napja a milánói Malpensa repülőterén megvizsgált utasok felének tesztje pozitív lett, vagyis fertőzést mutatott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!