Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében akart édeshármasozni az apácáival egy szlovén pap

2022. december 21. – 08:26

Másolás

Vágólapra másolva

Többek között szexuális visszaéléssel gyanúsítja több apáca is Marko Ivan Rupnik jezsuita papot, írja a New York Post. A vádak szerint Rupnik 30 éve abuzívan viselkedett az apácáival.

Az egyik volt apáca szerint Rupnik három évtizeddel ezelőtt rávette, hogy pornófilmeket nézzen és csoportos szexben vegyen részt, amiről a pap azt állította, hogy vallási jelentősége van. A nő szerint Marko atya szisztematikusan használta ki lelki és szellemi kapcsolatát a hitével és vallásával, hogy aztán a saját szexuális fantáziáit élje ki rajta. Az abuzálás 1987 és 1994 között tartott, Marko atya pedig megfenyegette a nővért, hogy senkinek sem beszélhet a szexuális kapcsolatukról.

Ugyanez a nővér azt is állítja, hogy őt és egy másik nővért arra próbált rávenni, hogy édeshármasban szexeljenek, amit azzal indokolt, hogy így tudják átélni a háromirányú kapcsolatot az Atya, a Fiú és a Szentlélek között. Elmondása szerint Rupnik húsz nőt molesztálhatott pályája során, és ugyan 1994-ben már panaszt tettek miatt, de ezzel sem Szlovéniában, sem Rómában nem foglalkozott senki.

A nyomozások során kiderült, hogy Rupnik tényleg követett el szexuális visszaéléseket, de hiába zárták ki az egyházközösségből 2020-ban, és vallott rá kilenc másik nő, nem sokkal később visszavonták a kizárását, és nem indítottak eljárást ellene. A jezsuiták által vezetett gyülekezet azzal védekezik, hogy az említett esetek már elévültek, ezért nem tudnak vádat emelni a '90-es években elkövetett bűncselekmények miatt.

A 68 éves Rupnik egy szlovén kolostor vezetője, és rengeteg mozaikot készített templomoknak, köztük a vatikáni pápai kápolnába vagy a Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely szabadtéri oltárába is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!