„Kanye 2024” – üvöltötte a 63 éves férfi támadója, aki után a New York-i rendőrség antiszemitizmus miatt nyomoz

2022. december 19. – 09:35

Másolás

Vágólapra másolva

A Washington Post cikke számolt be arról a nem mindennapi esetről, hogy a minap egy 40 év körüli férfi megtámadott egy 63 éves férfit a New York-i Central Parkban. A fiatalabb férfi hátulról támadta meg a gyanútlanul sétáló áldozatát, miközben antiszemita megjegyzéseket tett, majd azt kiabálta: „Kanye 2024”. Kanye West (Ye) az utóbbi időben leginkább szélsőséges és antiszemita megnyilvánulásai miatt kerül a címoldalakra, legutóbb a Twitter fiókját függesztették fel, miután arról beszélt, hogy milyen nagyra tartja Hitlert. Arról hogyan is próbálja az amerikai popsztár kiírni magát véglegesen a szórakoztató iparból, ebben a cikkben részletesebben írtunk.

Az információk szerint a támadásban a 63 éves férfi megsérült, az egyik keze eltört és kórházba szállították. Az ügyben a New York-i rendőrség gyűlöletkeltéssel foglalkozó munkacsoportja nyomoz, a hatóság Twitteren is megosztott egy fotót az elkövetőről:

A Washington Post cikke azt írja, hogy egyre inkább nő az antiszemita támadások száma az Egyesült Államokban. A Rágalmazásellenes Liga (Anti-Defamation League) áprilisban közzétett vizsgálata szerint 2021-ben 2717 antiszemita incidenst jelentettek a szervezetnek. Ez a legtöbb eset azóta, hogy az ADL 1979-ben elkezdte nyomon követni az antiszemita támadásokat, és 34 százalékos növekedést jelent 2020-hoz képest.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!