Elsüllyedt egy hadihajó, eltűnt 33 tengerészgyalogos Thaiföldön

2022. december 19. – 06:10

Másolás

Vágólapra másolva

A thaiföldi hadsereg hadihajókat és helikoptereket vetett be hétfőn, hogy megpróbálja megtalálni 33 tengerészgyalogost, akik eltűntek, miután egy korvett az éjszaka folyamán elsüllyedt a háborgó vizeken a Thai-öbölben – írja a Japan Today a thai haditengerészet tájékoztatása nyomán.

Három hadihajót és két helikoptert küldtek az eltűntek felkutatására a Bangkoktól délre fekvő Prachuap Khiri Khan tartománynál, miután a HTMS Sukhothai hadihajó motorhibát szenvedett, és elsüllyedt. A baleset helyi idő szerint nem sokkal éjfél előtt következett be, mintegy 20 tengeri mérföldre a partoktól.

A haditengerészet közlése szerint a rossz időjárási körülmények között végrehajtott éjszakai mentőakció során a fedélzeten tartózkodó 106 emberből 73-at sikerült megmenteni, a maradék 33-at egyelőre keresik.

A Sukhothait, egy 1987 óta használatban lévő, amerikai építésű korvettet vasárnap erős hullámok sújtották, amelyek arra kényszerítették, hogy az egyik oldalára dőljön, mielőtt tengervízzel elárasztották volna – közölte Pogkrong Monthardpalin admirális, a haditengerészet szóvivője.

A haditengerészet által megosztott képen a szürke hajó az oldalára borult, míg egy másik, szkenner képernyőjén látható képen a hajó orra és egy lövegtorony a vízvonal fölé emelkedett, amikor a hajó elsüllyedt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!