Németország szigoríthatja a fegyverviselési szabályokat a Reichsbürger-összeesküvés után

2022. december 19. – 12:54

Másolás

Vágólapra másolva

Szigorítanák a fegyverviselési szabályokat Németországban, miután december elején a szélsőjobboldali Reichsbürger mozgalom tagjainál tartott razziák során jelentős mennyiségű fegyvert találtak – derül ki a Deutsche Welle legújabb videójából, amiben többek között a Zöld Párt képviselője, Konstantin von Notz is kifejti véleményét a szigorítással kapcsolatban. Szerinte mielőtt a parlament döntene a módosításról, több információra lesz szükség, például arról hogyan juthattak hozzá a szervezet tagjai a fegyverekhez. Az európai országok közül Németország az egyik, ahol a legszigorúbban ellenőrzik a fegyverviselést.

Németországban december 7-én reggel terrorellenes razzia zajlott, a hatóságok tizenegy tartományban 137 ingatlant kutattak át. Az akció a szélsőjobboldali Reichsbürger mozgalom tagjai ellen irányult, akik a gyanú szerint államcsínyt terveztek. A Reichsbürger viszonylag hamar vált komoly fenyegetéssé a német kormány számára, a koronavírus-járvány alatt erősödött meg, most már volt Bundestag-képviselő és a Bundeswehr különleges egységeinek több volt tisztje is van közöttük. A radikális szervezetről ebben a cikkben mi is írtunk részletesen.

A fegyverviselés mellett a német kormány szigorítaná a parlamentbe való beléptetési rendszert is, ugyanis mint kiderült a Reichsbürger-szervezet egyik tagjának, a jobboldali Afd (Alternative für Deutschland) párt ex-képviselőjének szabad bejárás volt a parlament épületébe.

A videó a Deutsche Welle és a Telex együttműködésének keretében jelent meg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!