„Anyám felrepült, és a mennyezetbe csapódott” – súlyos turbulenciába került egy repülőgép, 36-an megsérültek

2022. december 19. – 05:58

Másolás

Vágólapra másolva

A Hawaiian Airlines Phoenixből Honoluluba tartó járata vasárnap olyan súlyos turbulenciába került, hogy a helyi mentőszolgálatok szerint legalább 36 ember megsérült, közülük 11 súlyosan. A gép 13 utasát és a személyzet 3 tagját kórházba is kellett szállítani, több más, kisebb sérülést szenvedett utast a repülőtéren láttak el – írja a Business Insider.

A cikk szerint a Hawaiian Airlines 35-ös járatán nem sokkal a Hawaiin való leszállás előtt tapasztaltak turbulenciát – erősítette meg a társaság az Insiderhez eljuttatott közleményében. „A légitársaság támogatja az összes érintett utast és alkalmazottat, és további információkkal fog szolgálni, amint azok rendelkezésre állnak” – áll a közleményben.

Jon Snook, a Hawaiian Airlines ügyvezető alelnöke és operatív igazgatója szerint a „kapcsolják be a biztonsági övet” felirat volt bekapcsolva, amikor a turbulencia bekövetkezett. „Néha ezek a légtömbök figyelmeztetés nélkül keletkeznek. Ritkán fordul elő ilyen mértékű extrém turbulencia. Ez egy nagyon szélsőséges eset volt a levegő közepén fellépő turbulenciában” – mondta a légitársaság vezetője.

A sérülések között voltak fejsérülések, vágások, zúzódások és hányinger. Egy személy eszméletlen állapotba került az őt ért ütésektől – ezt már a Honolului Sürgősségi Egészségügyi Szolgálat (Honolulu Emergency Medical Services) közölte.

A közösségi médiában megosztott fotókon és videókon látható volt a repülőgép utasterében megsérült mennyezet, valamint az utasok, akiket a mentőszolgálatok vittek el a repülőtérről.

Az egyik utas a Hawaii News Now-nak azt mondta: az édesanyja éppen csak leült, amikor a turbulencia elérte, és mivel még nem volt becsatolva: „Felrepült, és a mennyezetbe csapódott”. Egy másik utas szintén a HNN-nek arról beszélt, hogy a repülőgép két „intenzív” magassági zuhanást élt át, és az egyik során a barátja vizes palackja olyan erősen csapódott a mennyezetnek, hogy abban repedést okozott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!