Két idős nő börtönbüntetést kapott, tetten érték őket macskaetetés közben

2022. december 18. – 10:42

Másolás

Vágólapra másolva

Két alabamai nőt felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek a múlt héten, mert kóbor macskákat etettek, hogy csapdába ejtsék és ivartalaníthassák őket, írja a Washington Post.

A 85 éves Beverly Robertst és a 61 éves Mary Alstont az alabamai Wetumpkából 10 nap börtönre és 100 dolláros bírságra ítélték kedden. A börtönbüntetést két év próbaidőre felfüggesztették.

A két nő azon a problémán szeretett volna segíteni, hogy a várost ellepték a kóbor macskák. Ezért etetéssel magukhoz csalogatták, és ivartalanításra vitték volna őket. Az ivartalanítás egyébként egy általános közegészségügyi beavatkozás a kóbor macskák számának csökkentésére.

A nőket június 25-én tartóztatták le, miután a polgármester, Jerry Willis rendőröket hívott egy Wetumpka megye tulajdonában lévő ingatlanhoz. Brendan Foster rendőr elmondta, hogy amikor megérkezett, Alstont egy doboz Fancy Feast macskaeledel kezében érte tetten.

A bíróság a két nőt birtokháborításban és garázdaságban találta bűnösnek.

„Soha nem láttam vagy hallottam ennél abszurdabb ügyet” – mondta William Shashy nyugdíjas bíró, Roberts ügyvédje a The Postnak. „20 évig voltam ügyvéd, 21 évig bíró, és teljesen megdöbbentett az ítélet”, tette hozzá.

Az alábbi, rendőrségi testkamerával készült felvételen az látszik, amint megbilincselik a két idős nőt:

A két nő elítélése felkeltette a nemzeti állatvédők figyelmét is, akik szerint az elvadult macskák csapdába ejtése és ivartalanítása egy sikeres módja a kóbormacska-probléma megállításának. „Az együttérzés nem bűncselekmény” – mondta Alice Burton, az Alley Cat Allies programigazgatója.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!