Álhírnek nevezte a berlini rendőrség, hogy lenne gyanúsított a felrobbant akvárium ügyében

2022. december 17. – 17:37

Másolás

Vágólapra másolva

A berlini rendőrség közölte, hogy nem keres gyanúsítottakat az AquaDom nevű akvárium pénteki felrobbanása után, és figyelmeztette a nyilvánosságot egy szerintük hamis tweetre, amely ezt sugallja, írja a BBC.

A Radisson Blu szállodában történt robbanás következtében egymillió liter sós víz ömlött ki, elárasztva a szállodát és a közeli utcákat. Több száz hal elpusztult, két ember pedig megsérült a leeső üvegektől. Mostanra biztonságosnak nyilvánították az épületet.

Az AquaDom még idén júniusban, ép állapotban – Fotó: Annette Riedl / AFP
Az AquaDom még idén júniusban, ép állapotban – Fotó: Annette Riedl / AFP

Egy rendőrségi forrás pénteken azt mondta a helyi médiának, hogy nincs bizonyíték arra, hogy a 15,85 méter magas akváriumban történt robbanás célzott támadás eredménye lett volna. Cáfoltak egy Twitter-bejegyzést, amely a nyilvánosság segítségét kéri az incidenssel összefüggésbe hozható gyanúsítottak felkutatásához. A berlini rendőrség azonban elhatárolódott a hamis poszttól, és arra kérik az embereket, ne terjesszék azt tovább.

A robbanás pontos okát még vizsgálják, de vannak olyan feltételezések, hogy a fagyos hőmérséklet – amely péntek éjjel akár -6 Celsius-fokig is leesett – repedést okozhatott a tartályban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!