Az ukránok biztosították a lengyeleket, hogy az ajándékba adott gránátvetők nincsenek megtöltve, az egyik mégis felrobbant

2022. december 17. – 16:25

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Felrobbant a lengyel rendőr-főkapitányság varsói székhelyén egy ajándéktárgy, amelyet a szervezet élén álló Jaroslaw Szymczyk ukrajnai látogatása során kapott – írtuk meg pénteken a Telexen is.

A robbanás szerda reggel történt a rendőrfőkapitány irodájával szomszédos helyiségben. Jaroslaw Szymczyk rendőrfőkapitány könnyű sérüléseket szenvedett, szerda óta kórházban van megfigyelésen.

A lengyel belügyminisztérium is megerősítette, hogy robbanás történt, az ügyészség pedig közölte, hogy vizsgálják a robbanás körülményeit.

A lengyel sajtónak a rendőrfőnök azt nyilatkozta, akkor történt a robbanás, amikor az ajándékba kapott használt gránátvetőket függőleges helyzetbe állította. A lengyel sajtó az Ukrajnában járt lengyel delegáció egyik tagját idézve azt írta, Szymczyk két gránátvetőt kapott ajándékba az ukrán állami katasztrófavédelmi szolgálatnál tett látogatása során. A tisztviselők biztosították a lengyel küldöttséget, hogy a gránátvetők nincsenek megtöltve. A lengyel küldöttség autóval szállította őket Varsóba, ahol Szymczyk irodájának hátsó szobájában hagyták őket.

(Guardian)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!