Moszkva férfiassági kérdésnek állítja be a hadseregbe való belépést az új toborzóvideóiban

2022. december 17. – 21:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Oroszország új kampányvideókat tett közzé, hogy arra ösztönözze az orosz férfiakat, csatlakozzanak a fegyveres erőkhöz, és harcoljanak Ukrajnában. A Kreml korábban tagadta, hogy több újoncra lenne szükség.

A videókban a férfiasság, a hazafiság, az erkölcs és a társadalmi felemelkedés narratíváival próbálják megszólítani az orosz férfiakat. Sok klip a háborút úgy mutatja be, mint a férfiak számára menekülést a mindennapi életük sivár valóságából – amely a videók szerint vodkázásból, szegénységből és tehetetlenségből áll.

Az egyik, december 14-én közzétett toborzóvideó egy fiatalembert mutat be, aki a barátaival való bulizás helyett a harcot választja, majd mindenkit meglepve vesz magának egy autót abból a pénzből, amit a katonai szerződésért kapott.

Egy december 15-én közzétett videóban egy katona egykori barátnője lenyűgözve a férfi bátorságától könyörög neki, hogy jöjjenek újra össze. Egy másik videóban egy középkorú férfi otthagyja a gyári munkát, amely nem fizet neki eleget, hogy katonai szerződést írjon alá, és a frontra menjen.

Van egy olyan videó is, amiben 30-as éveikben járó, előkelő külsejű orosz férfiakat láthatunk, akik egy autót rakodnak. Egy idős nő megkérdezi, hová mennek, mire az egyik férfi azt mondja: „Grúziába. Örökre.” Amikor egy másik nő véletlenül kiborít egy zacskó élelmiszert mellettük, akkor ahelyett, hogy segítenének, az előkelő férfiak csak beszállnak az autóba és elhajtanak, miközben egy csapat fiatalabb orosz férfi rohan az élelmiszert felvenni. „A fiúk elmentek, a férfiak maradtak” – mondja az egyik idős nő.

(CNN)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!