Újabb cselt vetnek be a falakat összepisáló részegek ellen Londonban

2022. december 15. – 11:41

Másolás

Vágólapra másolva

Kellemetlen meglepetés érheti azokat, akik London híres éjszakai negyedében óvatlanul a falra akarnak vizelni. Egy városi bizottság ugyanis olyan „pisifestéket” fújat a Sohoban lévő leginkább érintett épületek falaira, ami miatt a remények szerint a vizelet (és más folyadékok is) „visszapattannak” a forrásukra.

Az Evening Standard cikke szerint a nyilvános vizeléssel kapcsolatos incidensek száma jelentősen megnőtt London központjában, mióta a Covid-korlátozásokat feloldották. A vizelet eltakarítása évente közel egymillió fontjába (kb. 470 millió forint) kerül csak ennek az egy kerületnek.

Egy sör, két sör, sok sör – Fotó: Felix Kastle / AFP
Egy sör, két sör, sok sör – Fotó: Felix Kastle / AFP

A brit lapnak több helybeli is nyilatkozott, akiknek az életét megkeseríti, hogy állandóan pisapatakokon kell átkelniük, hogy el tudjanak jutni az otthonukba vagy a munkahelyükre.

Azt írják, a környéken rengeteg nyilvános WC van, amik késő éjszakáig nyitva vannak és ingyenesen használhatják a látogatók ahelyett, hogy az utcán könnyítenének magukon. A nyilvánosan vizelők komoly büntetésekre is számíthatnak a pisifesték csapásai mellett.

A londonihoz hasonló folyadéktaszító technológiát használnak már a hamburgi és a San Francisco-i nyilvánosan vizelők ellen is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!