Kiderült, ki Amerika Ismeretlen Gyermeke

2022. december 8. – 23:39

Másolás

Vágólapra másolva

A philadelphiai rendőrség a négyéves Joseph Augustus Zarelli holttestét találta meg 65 éve egy kartondobozban – írja a CNN Danielle Outlaw philadelphiai rendőrfőnök nyilatkozata alapján. Az eset a város legrégebbi megoldatlan gyilkossága, az áldozatra eddig csak Amerika Ismeretlen Gyermekeként utaltak – a sírkövén is ez szerepel.

Joseph Augustus Zarelli egy, a rendőrség által kiadott rajzon – Fotó: Handout / Philadelphia Police Department / AFP
Joseph Augustus Zarelli egy, a rendőrség által kiadott rajzon – Fotó: Handout / Philadelphia Police Department / AFP

1957. február 25-én Philadelphia északkeleti részén, egy erdős területen egy kartondobozt találtak, ami egy fiatal fiú holttestét rejtette. A fiú testén több sebhely volt, a haját pedig durván leborotválták. A fiú – akit 4 és 6 év közöttire becsültek – kevesebb mint 14 kilót nyomott. A rendőrség azóta folyamatosan próbálta megoldani az ügyet, de csak a DNS-vizsgálat és a genetika tudományág fejlődésével sikerült kideríteni, hogy ki is volt a fiú.

Outlaw abban bízik, hogy a felhasznált eszközök több hasonló bűncselekmény megoldásában segítenek majd.

Jason Smith rendőrkapitány azt mondta, hogy ugyan gyanakszanak valakire, ennyi évtized után nagyon valószínű, hogy soha nem derül ki pontosan, ki ölte meg Zarellit, annak ellenére, hogy aktívan nyomoznak az ügyben. Zarelli szüleinek kilétét nem fedték fel, csak annyit árultak el, hogy már egyikőjük sem él. Ezzel szemben elvileg több testvére is életben van.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!