65 év után azonosították Philadelphia legrégebbi megoldatlan gyilkossági ügyének áldozatát

2022. december 7. – 10:40

Másolás

Vágólapra másolva

A philadelphiai rendőrségnek DNS-vizsgálattal sikerült azonosítania egy 65 évvel ezelőtti gyilkosság áldozatát – jelentette be a rendőrség.

1957. február 25-én Philadelphia északkeleti részén, egy erdős területen egy kartondobozt találtak, ami egy fiatal fiú holttestét rejtette. A fiú testén több sebhely volt, a haját pedig durván leborotválták. A fiú – akit 4 és 6 év közöttire becsültek – kevesebb mint 14 kilót nyomott – írja a CNN.

„Annak ellenére, hogy az évek során számos kísérletet tettek a gyermek azonosítására, a fiú kiléte rejtély maradt. Nyomozói munkával és DNS-elemzéssel a rendőrség végre azonosítani tudta a gyermeket” – áll a philadelphiai rendőrség keddi közleményében, azonban egyelőre nem hozták nyilvánosságra a fiú nevét.

A városi hatóságok december 8-án sajtótájékoztatót tartanak az új fejleményekről. Danielle Outlaw philadelphiai rendőrfőnök, valamint a városi orvosszakértő és a rendőrség gyilkossági osztályának vezetője is jelen lesz, hogy információkat osszanak meg a közvéleménnyel.

A rendőrség szerint ez Philadelphia legrégebbi megoldatlan gyilkossági ügye. A fiú gyilkosát továbbra is keresik, az ügyben letartóztatáshoz és elítéléshez vezető információkért 20 ezer dolláros jutalmat ajánlottak fel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!