A NATO főtitkára szerint Oroszország megpróbálja „befagyasztani” a háborút, hogy a tél végeztével újult erővel tudjon támadni

2022. december 7. – 19:22

Másolás

Vágólapra másolva

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára szerint Oroszország megpróbálja „befagyasztani”, azaz szüneteltetni az Ukrajna elleni inváziót, hogy a tél végeztével újult erővel tudjon majd támadni – írja a Guardian.

Stoltenberg egy a Financial Times által szervezett rendezvényen arról is beszélt, hogy a háborút lezáró béketárgyalások feltételei jelenleg nem adottak, mert Oroszország nem hajlandó olyan feltételekről beszélni, amelyek tiszteletben tartják Ukrajna szuverenitását és területi integritását. „Az ukránok feladata eldönteni, hogy mikor van itt az ideje a tárgyalások megkezdésének és a feltételek egyeztetésének. A legtöbb háború, és valószínűleg ez a háború is, a tárgyalóasztalnál fog véget érni” – tette hozzá a főtitkár.

Stoltenberg arra figyelmeztette NATO-szövetségeseit, hogy Oroszország megpróbálja „szüneteltetni” a háborút, hogy felkészülhessen egy tavaszi offenzívára.

„Most azt látjuk, hogy Oroszország megpróbálja befagyasztani ezt a háborút, legalábbis egy rövid időre, hogy az orosz haderőnek legyen ideje regenerálódni, és jövő tavasszal megpróbáljon egy nagyobb offenzívát indítani” – mondta Stoltenberg, aki szerint ezért is fontos, hogy a szövetségesek továbbra is küldjenek fegyvereket Kijevbe, és támogassák Ukrajnát az Oroszország elleni harcban.

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!