Az oroszok megerősítették, hogy ukrán dróntámadás volt Oroszország belsejében

2022. december 5. – 20:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az orosz védelmi minisztérium megerősítette, hogy ukrán dróntámadás történt Oroszországban, messze az ukrán határtól. Közölték azt is: valóban meghalt három orosz katona a robbanásokban.

A közlemény kitért arra is, hogy „szovjet gyártmányú, alacsonyan repülő ukrán drónok” felelősek az akciókért, amelyek két légibázison lévő orosz nagy hatótávolságú harci gépeket céloztak. A Djagilevo reptér a rjazanyi területen, az Engels légibázis pedig a szaratovi területen található, mindkettő több száz kilométerre van Ukrajnától.

A közlemény szerint „az ukrán fegyveres erők támadásában három orosz katona meghalt, további négy pedig megsebesült”. De nem teljesen egyértelmű, hogy pontosan mi történt, mert azt is írták, hogy „a légvédelem elfogta a drónokat”. Hozzátették: „Az orosz légibázisokon lezuhant és felrobbant ukrán drónok darabjainak becsapódása miatt két repülőgép törzsében keletkezett kisebb sérülés”.

Más források arról számoltak be korábban, hogy üzemanyagtartályok robbanhattak fel az érintett orosz reptereken. A BBC szerint a szaratovi régióban található Engels légibázison feltételezhetően nagy hatótávolságú orosz stratégiai bombázók állomásoznak.

(BBC)

Kapcsolódó
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!