Több ukrán nagykövetség – köztük a budapesti is – állatszemeket tartalmazó véres csomagokat kapott

2022. december 2. – 13:28

Másolás

Vágólapra másolva

Több ukrán nagykövetség is állatszemeket tartalmazó „véres csomagokat” kapott – közölte pénteken az ukrán külügyminisztérium; mindez azután történt, hogy több levélbombát is küldtek Spanyolországba, köztük Ukrajna madridi nagykövetségére – írja a Reuters.

A jellegzetes színű és szagú, folyadékban átitatott csomagok Kijev magyarországi, hollandiai, lengyelországi, horvátországi és olaszországi nagykövetségére, a nápolyi és krakkói főkonzulátusra, valamint a brnói konzulátusra kerültek – írta Oleg Nikolenko ukrán külügyi szóvivő Facebookon.

A külügyi szóvivő beszámolója szerint nem csak csomagok érkeztek a nap folyamán: az ukrán nagykövet vatikáni épületének bejáratát megrongálták, az Egyesült Államok nagykövetsége pedig egy levelet kapott, amiben egy Ukrajnát kritizáló cikk fénymásolata volt.

„Mivel nem tudták megállítani Ukrajnát diplomáciai fronton, megpróbálnak megfélemlíteni minket. Azonban kijelenthetem, hogy ezek a próbálkozások hiábavalók. Továbbra is hatékonyan fogunk dolgozni Ukrajna győzelméért”

– reagált Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter. Utasítására minden ukrán nagykövetséget és konzulátust fokozott biztonsági ellenőrzés alá helyeztek. A külügyminiszter arra kérte a külföldi országokat, hogy segítsenek garantálni azok biztonságát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!
Partnereinktől