Élete végéig börtönben marad az a német férfi, aki megölt két rendőrt januárban

2022. november 30. – 16:42

Másolás

Vágólapra másolva

Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek Németországban egy orvvadászt, aki megölt két rendőrt idén januárban, írja az MTI.

A 39 éves német férfi tettét különösen súlyos bűncselekménynek minősítette a bíróság. Ez azt jelenti, hogy a büntetés első tizenöt évének letöltése után sem szabadulhat feltételesen.

Védőjével beszélget a kétszeres rendőrgyilkossággal vádolt férfi a tárgyaláson – Fotó: Uwe Anspach / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Védőjével beszélget a kétszeres rendőrgyilkossággal vádolt férfi a tárgyaláson – Fotó: Uwe Anspach / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A bíróság az ítélettel elfogadta az ügyészség indítványát, amely szerint a bűncselekmény azért különösen súlyos, mert a vádlott kivégzésszerű vérfürdőt rendezett, amikor a járőrök megállították furgonját a Kaiserslautern melletti Kusel járásban egy erdő közelében.

A járműben frissen lőtt vadak tetemére bukkantak. Ezt jelentették is első rádióüzenetükben. A második és utolsó rádióüzenet egy segélykiáltás volt. „Lőnek ránk!” – mondta az egyik rendőr, mielőtt megszakadt a rádiókapcsolat.

A helyszínre erősítést küldtek, de már nem lehetett segíteni a 24 éves rendőrnőn és 29 éves munkatársán. A nőnek nem volt esélye védekezni, ezt jelzi, hogy a fegyvere még a tokjában volt, amikor megtalálták. Fejlövéssel végzett vele az orvvadász. A másik rendőrnek még sikerült előhúznia szolgálati fegyverét. Védekezett is, a tizenöt lőszert tartalmazó tárat teljesen kiürítette, de végül elveszítette a tűzpárbajt. Ő is még a helyszínen meghalt.

A térségben fekvő Neunkirchenben pékséget és vadhúsokat árusító hentesboltot üzemeltető támadó elmenekült, a helyszínen azonban hátrahagyta iratait, így még aznap elfogták.

Elfogtak egy másik férfit is, akit a bíróság másodrendű vádlottként bűnösnek talált üzletszerűen folytatott orvvadászatban való közreműködésben. Büntetést azonban nem kapott, mert már az eljárás kezdetén részletes vallomást tett, amivel nagyban hozzájárult a kettős rendőrgyilkosság feltárásához.

A Deutsche Welle videóriportjában egy német rendőr beszél a saját tapasztalatairól és arról, hogyan élte meg ő és családja a kollégái haláláról szóló hírt. A férfi egyébként saját maga is beszámol arról, hogy őt is érte már fizikai atrocitás, amikor egy körülbelül 30 fős focihuligán-csoport megverte. A riport szerint 2002 óta folyamatosan nő a német rendőrök ellen elkövetett erőszakos cselekedetek száma.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!