Nem jön Budapestre Ursula von der Leyen a jóváhagyott magyar helyreállítási tervvel

2022. november 29. – 19:23

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Bizottság elnöke, szakítva az eddigi gyakorlattal, nem utazik szerdán Budapestre, a magyar helyreállítási terv elfogadásának bejelentésére – írja a Szabad Európa a Bizottság keddi tájékoztatása alapján. A testület szóvivője nem adott magyarázatot az utazás elmaradására.

A Bizottság elnöke nem köteles a helyszínen megtenni a bejelentést, ám Von der Leyen eddig minden országba ellátogatott, és személyesen jelentette be a terv elfogadását.

A Szabad Európa felidézi: 2021 júliusában már a budapesti járatra való foglalása is megvolt, az utat azonban lemondták azt követően, hogy a magyar parlament elfogadta a Brüsszel szerint a szexuális kisebbségeket súlyosan diszkrimináló törvényt.

A lap úgy tudja, hogy Von der Leyen környezetében szinte az utolsó pillanatig lebegtették az utazást, ami arra utal, hogy Brüsszelben is törték a fejüket, hogy mi lenne a helyes hozzáállás.

Megemlítik azt is: a magyar helyreállítási terv jóváhagyása miatt elsősorban az Európai Parlament részéről az Európai Bizottság számos kritikára számíthat. A Bizottságnál ugyanakkor azzal érvelnek, hogy a terv elfogadása még nem egyenlő a kifizetésekkel, Magyarországnak nem kevesebb mint 27 feltételt, úgynevezett szupermérföldet kell teljesítenie 2023. március 31-ig ahhoz, hogy egyáltalán hozzájusson az első tételhez.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!